Your search results

Hvorfor er det verdt å investere i leiligheter?

Posted by admin on 22 maja 2018
| 0

I mange år har vi gjentatt at det er verdt å investere i fast eiendom. Denne uttalelsen er så ofte påkalt at mange av oss aldri har tenkt på det og tar det for gitt. Men er det sikkert verdt å investere besparelsene i leiligheter til utleie? Hva gjør det så vanlig praksis?

Mange ting skjer på ferieleilighetsmarkedet i Polen i lang tid. Selv om denne ideen fortsatt er frisk for oss, er vi ivrige etter å investere i leielokaler. Leilighetshoteller dukket opp i Polen bare ca 10 år siden. Som mange andre ideer kom det også til oss fra USA. De første leilighetshoteller ble bygget tidlig på 1980-tallet og befinner seg i Sør-Florida, Miami Beach. Leilighetshotell-systemet er basert på det faktum at en individuell investor får eierskap av lokalene i bygningen, samt aksjer i eierskap av fellesdeler, som inkluderer korridorer, heiser og områder rundt hotellet. Det er for tiden en reell boom på disse typer investeringer i Polen. De finner sted hovedsakelig i turistbyer, så vel som store byer som Warszawa, Wrocław, Trippelbyen, Kraków, Lublin, Lodz og Częstochowa. Det må innrømmes at eiendom for kortsiktig utleie er en pålitelig, lønnsom og trygg måte å investere pengene i. Man kan tjene i det minste på to måter: leilighetene kan utleies til turister eller være som en boligbase for næringsliv.

Er investeringen i utleieboliger lønnsom? Analyser viser at lønnsomheten til et slikt prosjekt generelt utgjør 4-5%, og dermed ligner det vanlige leiligheter til utleie. Fangsten er imidlertid at eierne av slike leiligheter må vente på disse summene i et år, mens leilighetene gir en slik fortjeneste i en sesong.

Hva er populariteten til et gitt sted avhengig av? Hvordan skille seg ut blant dusinvis av andre vanlige og luksuriøse leiligheter? Det er en populær uttalelse på markedet at de tre viktigste aspektene som bestemmer fortjeneste på fast eiendom er beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Selv om det skal være en vits i uttalelsen, er det mer i det enn et sannhetskorn. Beliggenheten er en av de viktigste faktorene som leietakere anser før de tar en beslutning. Hvis investeringen vår ligger i en storby, og vi tar sikte på forretningskunder, er det mest verdifulle stedet som ligger i sentrum, i et godt forbundet område. Turister, derimot, verdsetter nærhet til attraksjoner og spisesteder. Selvfølgelig kan det være litt grenser i det, for eksempel, Trippelbyen eller Krakow er steder som er vanskelig å tildele til bare en av de oppgitte kategoriene. På slike steder har vi friheten: vi kan tjene penger på folk som reiser både for forretninger og fritid. Noen ganger kan man kombinere disse to målene, men noen ganger er det umulig. Turister setter pris på fremfor alt slike fordeler som nærhet til havet, stranden og skogene, samt kystklimaet og ren luft. Samtidig er mange objekter verdt å besøke i sentrum, så sikkert kan vi lett finne noen som vil gjerne tilbringe ferien i umiddelbar nærhet av gamlebyen eller andre monumenter.

Hvorfor er det verdt å investere i leiligheter

Et annet veldig viktig aspekt er standarden på leiligheten. Det er ingen tvil om at dette er hovedgrunnen til at klienter er i stand til å betale mer for en leilighet av høy standard i stedet for å leie en billig leilighet. Selvfølgelig kan vi ikke se leiligheten vår fra et eksternt perspektiv, men noen ganger er det verdt å forestille deg selv som turist og se på leiligheten fra det synspunktet. Er det så fint og behagelig at vi ville kunne betale mye for å bo der?

For å lykkes, må man ta hensyn til statistikken, og dette sier at den mest dynamiske er interessen for luksusleiligheter. Det er verdt å gjøre alt for å sikre at leiligheten vår har en slik status. Dette kan oppnås ved å bruke flere metoder samtidig, men alle involverer ytterligere investeringer: innredningstjenester, gode materialer, stilige møbler av god kvalitet og utstyr. Dessverre er dette ikke slutten på listen over utgifter: man må også legge til en avgift som følger med regninger og rengjøring etter utleie.

Er investering i leiligheter til utleie lønnsom? Det er vanskelig å svare på dette spørsmålet tydelig. Sikkert leilighetene vil være mindre populære i små, ukjente byer, og mer populære vil være de som ligger i sentrum av store byer. Det er definitivt verdt å følge eventuelle muligheter som vil hjelpe oss med å spare litt og minimere risiko. En av disse metodene er den såkalte garanterte fortjenestegrad som fremkommer i form av en leieavtale for en leilighet for en bestemt periode mellom eier og driftsselskap. For det andre kan investeringen ikke bare vedrøre kjøp av eiendommen: det er like viktig å ordne alt i leiligheten med oppmerksomhet på alle detaljer og utstyre den med alt nødvendig utstyr. Da kan vi være sikre på at vi investerer pengene våre riktig og kjøpet vil gi fortjeneste raskt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.