Your search results

Smarte hjem – bekvemmelighet og sikkerhet

Posted by admin on 3 lipca 2018
| 0

Smarte hjem har blitt synonymt med bekvemmelighet og sikkerhet for mange mennesker. Det er en moderne løsning som vi i økende grad er ivrige etter å nå og som er vår fremtid. Hvem blant oss (når vi så lite tid i våre tidsplaner) vil ikke gjerne gjøre hverdagen enklere disse dager?

Smarte hjem er utstyrt med et automatisk styringssystem. Det er en stor bekvemmelighet for eiere som enkelt kan styre flere enheter eller systemer hjemme samtidig.

 

Fordelene av smarte boliger

Eiers komfort er definitivt en av de mange fordelene med smarte hjem. Ved hjelp av et automatisk styringssystem kan de endre temperaturen i hele huset eller i individuelle rom, kontrollere klimaanlegg eller gulvvarme. De kan også kontrollere oppvarmingen på grunn av husrytmen, og stille en annen temperatur i løpet av dagen og om natten. Det skjer også at når vi tar ferie, glemmer vi å slå av varmen. Fordelen av et smart hjem er evnen til å gjøre det på avstand.

Det samme gjelder for elektrisk installasjon, belysningskontroll, avdekking eller lukking av persienner, eller åpning av takvinduene.

Sikkerhet spiller også en svært viktig rolle her. Eieren av et smart hjem er umiddelbart informert i nødssituasjoner. Takket være funksjonen til å se statusen til alle rom i huset, vet eieren hvor lysene er slått på eller vinduene er åpne. Eieren er også beskyttet mot virkningen av brann, innbrudd eller flom.

Dette moderne systemet er også kostnadseffektivt. I motsetning til utseendet har den også økonomiske fordeler, fordi det utvilsomt er energibesparende og reduserer driftskostnadene.

I dag er omsorg for miljøet svært viktig. Det er enda bedre at smarte boliger er miljøvennlige, automatiske kontrollsystemer bidrar til reduksjon av eksosutslipp.

En utvilsomt fordel er også evnen til å kontrollere husholdningsapparater og systemer fra hvor som helst i verden. Det er et trådløst og fjernstyrt system. Vi kan betjene den med en smarttelefon eller nettbrett, et passende program og Internett-tilgang. I et ord trenger vi ikke mye for å vite hva som skjer i vårt hjem.

Dette sentrale styringssystemet er ikke bare ekstremt funksjonelt, men utvilsomt påvirker også komforten i hjemmet vårt.

 

Smarte hjem

 

Hvordan kontrollere et smart hjem?

Det finnes flere alternativer for å kontrollere et smart hjem, avhengig av hvilket system som er valgt, eller personlige preferanser. Vi kan kontrollere det ved hjelp av den såkalte sensorer, og derfor veggmonterte brytere. Det tillater oss å kontrollere lys, varme eller persienner. Takket være en knapp kan vi samtidig utløse flere hendelser.

Sensorene kan være lik utseende til tradisjonelle brytere eller være mer komplekse og bestå av flere knapper. De kan også ha skjermer eller tilleggsdioder.

Sensorer som ikke har en skjerm, er vanligvis bare ansvarlige for enheter i ett rom, noe som kan være en slags ulempe.

Et annet alternativ er fjernkontrollen. Selvfølgelig er det en ting å kontrollere alle enheter. Fjernkontrollen er dessuten utstyrt med en liten skjerm som forenkler håndtering.

Det tredje alternativet er å styre ved hjelp av TVen. Tjenesten er enkel og gjennomsiktig, som ligner på bruk av en smarttelefon. Dette alternativet har dessverre dess ulemper. Ved å bruke TVen til å styre enhetene hjemme, benytter vi andre husstandsmedlemmer til å bruke den, og dermed oppfylle deres underholdningsfunksjon.

Mobile enheter, og dermed de allerede nevnte smarttelefonene og nettbrettene, er det mest valgte alternativet for å kontrollere et smart hjem. De gir mulighet for full kontroll, og deres fordel ligger i fjernkontrollen, og dermed fra hvor som helst i verden.

Et annet forslag er taktile veggpaneler. Det er helt intuitivt å styre dem, og derfor ekstremt enkelt. De er integrert i automatiseringssystemet via et kablet nettverk. Hvert husstandsmedlem har tilgang til dem på stedet.

 

Komplekst FIBARO-systemet

FIBARO-systemet er skreddersydd for kundenes behov. Det er helt sikkert, og brukerdata er beskyttet av WAF og Anti-DDoS-systemer. Det er ekstremt enkelt å installere og konfigurere den. I tillegg kan den styres av stemme, noe som gjør at man kan kontrollere systemet veldig raskt.

Alt du trenger er internett-tilgang slik at du kan se på ditt hjem fra hvor som helst i verden. Et slikt system påvirker definitivt komforten og sikkerheten til husstandsmedlemmene som føler seg rolige, og vet at alt er fortsatt under kontroll.

Systemet har en god evne til å kontrollere enheter og systemer, og den andre fordelen er en relativt lav pris sammenlignet med andre konkurransedyktige systemer av denne typen.

Evnen til å utvide systemets funksjoner med tilleggskomponenter er også svært viktig.

Som du kan se, er det verdt å investere i smarte hjem, fordi komforten og sikkerheten de garanterer, er uberegnelige.

Leave a Reply

Your email address will not be published.