Your search results

Investering i leiligheter til utleie i Gdansk

Posted by admin on 14 lutego 2018
| 0

De sier at 95% av de som vurderer å investere i fast eiendom, aldri bestemmer seg for å gjennomføre denne drømmen! Det er synd, fordi det er en fin måte å investere besparelser på og få en anstendig passiv inntekt. Det er verdt å vurdere et slikt prosjekt, spesielt i store byer med ikke bare et stort antall innbyggere, men også stor interesse for turister. Et av disse stedene er Gdańsk – den perle av polske Pommern, som er et perfekt sted for hverdagsliv og karriere, samt ferie ved sjøen.

Alle som allerede har tjent litt mer besparelser, vil før eller senere spørre seg selv: Hvordan investere de? Eller kanskje den tryggeste måten er å bare sette dem på innskuddskonto og vente til summen sakte øker? Noen ganger er det ekte kaos i dette emnet. På hver side kan du høre forskjellige meninger og ulike råd. Noen sier at de beste løsningene er bevist og anbefaler å sette opp en sparekonto. Andre antar at „den som ikke risikerer ikke drikker champagne”, og derfor anbefaler å investere i aksjer i et selskap, blir en engel av en bedrift eller børs. Andre peker også på lave renter på innskudd og risikoen for andre mulige investeringer, så de anbefaler en løsning som ser ut til å være noe i midten, det vil si kjøp av leiebolig.

Å eie din egen eiendom har i en viss forstand blitt et synonym for velstand og en rasjonell tilnærming til en kapital du har akkumulert. Dette er en praksis som har blitt så populær av en grunn. Investering i fast eiendom er en av de sikreste måtene å investere penger på. Selvfølgelig kan vi „fryse” våre penger, for eksempel ved å kjøpe diamanter som ikke mister verdien. Men er det ikke en bedre ide å investere i noe som vil gi oss en jevn inntekt hver måned? Leiligheter til utleie er en god ting som alltid er etterspurt. I store byer er det fortsatt flere og flere innbyggere som sjelden kjøper en leilighet på egen hånd. Hvert år er det studenter, unge singler og par som ikke har råd til en privat leilighet, de er ikke sikre på om de har til hensikt å bosette seg på et gitt sted permanent (i dag avhenger mye av hvor personen finner en jobb – mange uoppfordrede mennesker vil gjerne endre seg deres bosted hvis det har en positiv innvirkning på karrieren). Investering i leiligheter til leie i småbyer kan vise seg å være veldig risikabelt – selv om kjøpesummen er mye lettere der, er det svært vanskelig å finne leietakere. I mange år har antall personer som bor i småbyer, redusert systematisk, og etterspørselen etter leie er veldig liten. I store byer er tendensen omvendt – ungdommer forlater sitt hjem, småbyer for å få en utdannelse og ofte bosetter seg permanent på de stedene de studerte. Ofte skjer dette fordi de knytter seg til plasseringen der de tok sin utdannelse og tilbrakte de første årene av voksenlivet, men også på grunn av kunnskapen de hadde under studietiden. Mange av oss blir kjent med fremtidige ektefelle i dette periode. Ikke uten betydning er det faktum at store byer tilbyr mye større muligheter for å finne en jobb i et lært yrke: markedet er mye større og mer konkurransedyktig, samt etterspørselen etter selv meget nisjeprodukter og -tjenester. Store selskaper som opererer i disse områdene gir mye større muligheter for profesjonell utvikling, og et imponerende antall selskaper gir oss mulighet til å få mer erfaring og bytte jobb når vi har behovet for det.

Turisme er en annen sektor som er verdt å være interessert i. Størrelsen på byen mister sin betydning hvis vi snakker om et attraktivt område fra reisendes synspunkt. Hvis vi ønsker å tjene primært på korttidsleie, er det verdt å velge leiligheter som ligger i typiske turiststeder. Det skal imidlertid huskes at det ikke er nok å investere i en eiendom i en by som er mest besøkt – hvis byen er stor, er det ikke sikkert at alle distriktene er populære blant turister. Før vi velger en bestemt bygning, må vi gjøre en slags undersøkelse og finne ut om det er på riktig sted. Er det nær de mest besøkte attraksjonene? Er det godt forbundet med resten av byen (kontorer eller arbeidsplasser er mindre viktige, vi snakker om andre interessante steder, nattklubber, restauranter og butikker)? Vil det fungere for turister som leter etter fred og ro, eller vil det svare på behovene til de som liker å feste og bli kjent med nattlivet i byen? Vi vil ta ytterligere avgjørelser avhengig av hvem vi utleier våre leiligheter til: hvor vi skal kjøpe eiendommen, hvilken størrelse vi skal se etter og hvordan vi skal ordne og utstyre leiligheten. Det er verdt å huske at plasseringen av leiligheten også er veldig viktig fra et typisk økonomisk synspunkt: gode steder, som ligger nær sentrum eller dens attraktive punkter, kan øke markedsverdien over tid.

Det er verdt å være oppmerksom på at trendene i leiemarkedet endrer seg hele tiden. Den mest populære familiemodellen har endret seg, og derfor har behovene til utleiere endret seg. I dag er store familier og multigenerasjonelle familier sjeldne, og selv de som eksisterer, er de egentlig ikke interessert i å leie fordi de bor i sine egne leiligheter eller hus. Blant klientene som leter etter en leilighet, er det studenter, singler og barnløse par (eller unge familier med ett barn). Derfor er etterspørselen etter store leiligheter ganske liten, og de mest populære er studioer og to-roms leiligheter – de som ikke overstiger 45 m2.

Selvfølgelig er størrelsen på lokalene og antall rom ikke alt. Plasseringen, oppsettet og funksjonaliteten til rommene er også viktige. Rommene man kan gå gjennom som en gang var populære, var ikke foretrukket blant studenter som ønsket å leie dem. Leiligheten vi velger, bør avhenge av hva vår målgruppe vil være. En kjøkkenkrok som ligger i ett av rommene er lite sannsynlig for en gruppe venner som deler en leilighet i løpet av studiene, men singel eller et ungt par burde ikke ha et problem med det – de vil sannsynligvis sette pris på funksjonaliteten til en slik løsning. Avhengig av hva formålet med leiligheten vår er, kan vi også velge hvordan vi ordner det. Unge mennesker vil sette pris på uvanlige ideer og interiør i en moderne stil. Familier med barn er primært på utkikk etter sikre løsninger for babyer. Singler og par vil sikkert være mer sannsynlig å velge en leilighet med klassisk utforming, dvs. separat soverom og stue, mens studentene foretrekker når rommene har tilsvarende størrelse og funksjonalitet, dvs. de er egnet til å sove, studere og ha gjester. I tillegg vil folk som leter etter en leilighet for studietid, selskaper som leier leiligheter for sine ansatte eller turister med fokus på kortleie, foretrekke å velge leilighetene som allerede er fullt møblert og utstyrt. Og nygifte par, singler eller familier som er villige til å leie i lengre tid, foretrekker vanligvis leiligheter som er mer økonomisk og mer nøytralt innredet, slik at de enkelt kan gi individuelle karakterer og ha plass til alle sine ting i leiligheten.

Vi vet allerede at investering i leieleiligheter er en veldig god ide for å bruke besparelsene. Men hvor er det bedre å investere kapitalen din? Blant polske byer er Gdańsk absolutt en av de mest lønnsomme i denne forbindelse. Denne byen er en del av komplekset kalt Trippelbyen, hvor tre byer av varierende størrelse og karakter perfekt utfyller hverandre og arbeider sammen fruktbart. For reisende er Gdańsk hovedsakelig knyttet til turistpotensialet. Det er faktisk vanskelig å nekte byens attraktivitet i denne forbindelse. Gdańsk ligger på bukta, slik at folk som kommer dit om sommeren kan sole seg på brede sandstrender, samt bade i sjøen og nyte ulike typer vannsport. I tillegg kan vi i Gdańsk beundre Motława-elven, den vakre gamlebyen, den berømte Oliwski-parken og mange andre attraksjoner. Byen er også kjent for sitt rike gastronomiske og kommersielle tilbud, frodig kultur og natteliv, mange interessante monumenter og utmerket offentlig transport. Nærhet til andre populære byer er også signifikant, det vil si Sopot og Gdynia. Hvert år kan tusenvis av turister bli funnet på gågater i Gdańsk, som kom hit fra hele Polen og fra utlandet. Gdańsk er også et veldig attraktivt sted for dagens og potensielle innbyggere. Hvert år kommer mange studenter til byen som vil bruke det imponerende pedagogiske tilbudet i byen, og etter å ha fullført utdanningen bor de ofte permanent i byen. Det er ikke overraskende: Gdańsk er kjent for et svært omfattende arbeidsmarked, hvor universitetsutdannede har mulighet til å utvikle sin profesjonelle karriere ved å bruke kunnskapen fra universiteter. I tillegg er det et ekstremt sjarmerende sted, en by med tradisjoner som har tiltrukket mange mennesker med sin skjønnhet og unik atmosfære.

Varehusøya som ligger ved bredden av elven Motława, i umiddelbar nærhet av gamlebyen og statuen av Neptun, er veldig attraktivt sted for både fastboende og turister. Når det gjelder beliggenhet, er det definitivt en av de mest attraktive stedene i byen. Nylig har store investeringer allerede gjort dette området veldig fasjonabelt og populært, og det har sikkert en estetisk verdi. Utviklingsselskapet Dekpol SA har besluttet å bygge fem sammenhengende 8- og 7-etasjers bygninger. Det er verdt å si at selskapet respekterte områdets historiske karakter, og det gir bygninger det rette utseende. Spesifikke taktekk, høyde dekket med lette sementplater og trevinduer refererer til de nærliggende historiske varehusene. Komplekset har 298 leiligheter og et leilighetshotell med 174 leiligheter i leilighetsanlegget. Leilighetene har et areal på 27 til 77 m2, mens hotellleilighetene har et areal på 22 til 41 m2. Som du kan se, er lokalene designet for ulike kunder med ulike behov. I tillegg har beboere og gjester tilgang til et velværeområde på 453 m2 med et innendørsbasseng på 80m2 og badstuer, boblebad og treningsstudio. Som du kan se, er det en veldig trygg investering å kjøpe en leilighet eller annen eiendom på dette stedet, som garanterer tilfredsstillelse og umiddelbar fortjeneste.

Leave a Reply

Your email address will not be published.