Your search results

Hvordan tjene på investering i en leilighet?

Posted by admin on 16 marca 2018
| 0

Hvordan tjene på investering i en leilighet? Hva er fortjenesten fra en leieleilighet? Hvordan estimere fortjenesten?

I mange år har investeringen i leieboliger blitt ansett som en av de mest pålitelige og lønnsomme. Svært mange mennesker med ekstra kapital investerer det i fast eiendom beregnet på å skaffe fortjeneste fra det. Det er imidlertid verdt å huske at for å tjene mye penger må man først bli kjent med markedet godt og ta beslutninger som vil være mest fordelaktige for oss. Hvordan gjør man det? Hvordan estimere fremtidig fortjeneste fra en leieleilighet?

investering i en leilighet i Polen

Å eie fast eiendom, hvorfra man kan tjene penger, er en drøm av mange mennesker. Samtidig viser statistikken at så mange som 95% av de som vurderer å investere på denne måten, aldri bestemmer seg for å gjøre det. Hvorfor? Mangler vi selvtillit og suksess i et slikt foretak? I dette spesielle tilfellet er det imidlertid verdt å bli kvitt frykt og forsøke å implementere våre planer. Tross alt er det vanskelig å ta en mer pålitelig og rasjonell forretningsavgjørelse. Leieboliger er alltid nødvendige – man trenger bare å velge riktig sted og tilpasse lokalene til behovene til den valgte målgruppen. Hvordan gjøre det?

Det kan ikke nektes at det beste markedet er store, dynamisk utviklende byer. Her er det flere og flere innbyggere, år etter år, som ikke alltid bestemmer seg for å kjøpe sitt eget hjem. Årsakene kan være forskjellige: noen yngre mennesker har ikke råd til det økonomisk ennå, andre er ikke sikre på om de vil være i denne byen permanent, og andre setter pris på uavhengighet og evnen til å endre steder når som helst. Uansett årsakene bak det er det en viss ting: det er alltid noen som vil gjerne leie et sted.

investering i en leilighet Gdansk

Investering i fast eiendom regnes som en av de sikreste måtene å investere kapital på. Men man bør ikke forestille seg at det er nok å kjøpe en leilighet for å nyte stor interesse og tilfredsstillende fortjeneste. Mye avhenger av hvor dette stedet vil være og hvilke funksjoner det vil ha. Det er sikkert best å investere i store byer som Gdańsk, Gdynia, Kraków, Lodz, Poznań, Warszawa og Wrocław. Det er der hvert år kommer mange nye studenter, så vel som folk som håper på en ny bedre jobb. Vi kan også velge korttidsleie som først og fremst turister er interessert i. Avhengig av hvilken målgruppe vi velger, må vi tilpasse plasseringen av eiendommen til det. Man kan ikke forvente svært høy inntjening når leiligheten ligger svært langt fra sentrum. Det er verdt å ta hensyn til nærhet til slike fasiliteter som universiteter, skoler og barnehager, offentlig transport, kontorer, kjøpesentre, supermarkeder, turistattraksjoner, gågater, restauranter og nattklubber. Alle disse faktorene blir noen ganger tatt i betraktning av fremtidige leietakere.

En annen ting som i stor grad påvirker populariteten til lokalene og prisen på leie er måten den er ordnet på. Mange leiligheter til leie er leiligheter med billige møbler og tilfeldige, gamle, feilaktige elementer. Selvfølgelig kan slike steder også bli funnet av leietakere (særlig blant studenter), men bare når en relativt lav kvalitet går med en relativt lav pris. Hvis vi ønsker å tjene mye, må vi investere i en moderne, stilig leilighet. Alle individuelle komponenter skal passe sammen og sammen skape en attraktiv, sammenhengende helhet. I tillegg bør man tenke godt om utformingen av leiligheten og utstyret når det gjelder behovene til målgruppen. For studenter er den beste løsningen mer eller mindre like store, separate rom og eget kjøkken. I tillegg er oppdelingen av rom etter formål mindre tradisjonell her: i stedet for en stue og et soverom, trenger de rom som har flere funksjoner samtidig. Sammenleggbare sofaer og skrivebord som er nødvendige for læring, vil sikkert være nyttige. Singler, par og familier med små barn har ofte ikke noe imot løsninger som kjøkkenkrok, de foretrekker separate soverom med store, komfortable senger og mye plass til sine egne ting.

Polen investering i en leilighet

Vi kan tjene på leiligheter til leie ca 4-6% per måned. I de tidligere nevnte populære byene (Gdańsk, Gdynia, Kraków, Lodz, Poznań, Warszawa og Wrocław) er den gjennomsnittlige lønnsomheten av slike leiligheter 4,99%.

Vi kan tenke oss at leiligheten vår koster PLN 400 000, og prisen på leie som vi skal ta fra leietakere er PLN 1 500. Dette betyr at vi vil tjene PLN 18 000 pr år.

Eiendomspris: PLN 400 000

Månedlig leie: PLN 1 500

Årlig inntekt: PLN 18 000

Årlig lønnsomhet: PLN 18 000 / PLN 400 000 = 4,5% per år.

Inntektsskatt og eventuelle kostnader for renovering av leiligheten og mindre reparasjoner skal trekkes fra dette. Resten av kostnadene, for eksempel leie til kooperativet, brukt gass, elektrisitet eller vann, kan lett betales av leietaker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.