Your search results

Hvorfor elsker folk fra Norge Trippelbyen?

Posted by admin on 19 kwietnia 2018
| 1

For en stund har folk fra Norge hatt stor interesse for Trippelbyen. Skandinaver reiser til Gdańsk, Sopot og Gdynia både for turisme og for å bosette seg her permanent. Hvorfor elsker folk fra Norge polske kystbyer så mye? Hvor kommer deres popularitet fra?

I øynene til  det polske folk er Skandinavia som paradis og en rollemodell, og derfor reiser de ofte der på jakt etter arbeid og bedre sosiale forhold. Det kan ikke skjules at skandinaviske land er bedre utviklet, mer moderne og tolerante. Den eneste ulempen synes å være det uvennlige været… Det viser seg imidlertid at det er to sider av denne medaljen, fordi stadig oftere situasjonen endrer seg og skandinaver reiser til Polen. Trippelbyen er spesielt populær, og det synes å være et ideelt sted både for ferieturer og for permanent opphold. Hva er det med polske kystbyer at folk fra Norge elsker dem helhjertet?

Turisme

Det er vanskelig å være uenig med uttalelsen om at Tricity er et ideelt reisemål for ivrige turister. Alle vil finne noe for seg selv. Gdańsk imponerer med monumenter og fantastiske bygninger. Gamlebyen er enestående, og når som helst på året kan du møte der glade besøkende er ivrige etter å fotografere fargerike tenementhus, statue av Neptun, det vakre rådhuset og varehus. Det er også beundrere av naturens skjønnhet i Trippelbyen. Polske strender er kjent over hele verden på grunn av deres bredde og frittflytende, gylden sand. Klipper som kan beundres i Orłowo, gir et spesielt inntrykk. Østersjøen er kanskje ganske kald, men det er rent. Vannsportentusiaster vil absolutt ikke kjede seg her. Alle som på den andre siden har drømt om å fly, skal være glad for å dra nytte av paragliderflyging – helst på stranden ved solnedgang. Trippelbyen er også kjent for sine vakre parker, hvorav Park Oliwa er den mest berømte og likte. For en endring kan du også besøke Dyreparken i Gdańsk, en papegøye, en nærliggende badeland med haier, trampoliner, en laser tag (dvs. laser paintball), skytebaner, gokartbaner, en kunstig skråning og mange andre attraksjoner som er forberedt for turister og faste beboere. Polen er også et flott reisemål for alle gourmeter. Spesielt Gdynia er kjent for rike fantastiske spisesteder hvor vi kan smake både klassisk polsk mat som melboller, kyllingsuppe, sur suppe eller tradisjonell svinekotelett, samt flere eksotiske delikatesser: sushi, ramen nudler, pizza fra en vedovn, georgisk khachapuri eller gresk moussaka.

investere i polen

Lave priser

Polakker reiser til Skandinavia på grunn av klart høyere lønninger. Motivene til folk fra Norge som besøker Polen, kan være liknende: deres pensjoner er mye mer tilfredsstillende, så virker polske prisene veldig lave. Mange turister fra Skandinavia reiser til Polen først og fremst for shopping. De kjøper klær, leker og utstyr samt matvarer, for eksempel vodka, som kan være opptil fire ganger lavere i Polen enn i Norge. Rom på et hotell, SPA-behandlinger, frisør, besøk på restauranter og ulike attraksjoner koster også relativt lavt. Fra et synspunkt av en nykommer fra Skandinavia er Trippelbyen et vakkert sted hvor du kan tilbringe en veldig hyggelig og billig ferie.

Medisinsk turisme

For en stund har den såkalte medisinske turismen også blitt veldig populær. Besøkende fra utlandet reiser til Polen for å dra nytte av ulike legetjenester, og samtidig kombinere praktiske og hyggelige ting mens de besøker Trippelbyen. Tilbud av tannleger og estetiske medisin leger er spesielt populære. Over hele verden er Polen kjent for sine førsteklasses spesialister, høye krav til privat medisinsk behandling og attraktive behandlingspriser. Det viser seg ofte at kostnadene til å reise til Polen, overnatting, legetjenester og sightseeing er sammenlignbare med prisen på en lignende tjeneste i hjemlandet.

Varmt og fint vær

Polakker pleier å klage på værforholdene i hjemlandet. De kan bli overrasket når de hører at noen utenlandske turister kommer til Polen blant annet på grunn av… vær. Skandinaver er vant til lave temperaturer. Fra deres synspunkt er polsk vår så utrolig attraktiv: mens april og mai er ganske kalde måneder i Norge, i Trippelbyen er det ikke uvanlig å gå uten jakker. Gdańsk, Gdynia og Sopot er et flott reisemål for folk fra Norge som drømmer m høyere temperatur enn i hjemlandet, men liker ikke når det er for varmt. Det må innrømmes at selv om det er veldig behagelig å ligge på en solseng i solen, er mer moderate forhold mye bedre for sightseeing.

One thought on “Hvorfor elsker folk fra Norge Trippelbyen?

  • on 26 kwietnia 2018

    Hello my loved one! I wish to say that this article is awesome, great written and come
    with almost all vital infos. I’d like to peer more posts like this .

Leave a Reply

Your email address will not be published.